Akkoord tussen vakbonden en Albert Heijn over DC’s

Foto: Google Street View

De vakbonden en Albert Heijn zijn het eens geworden over een nieuwe CAO voor de distributiecentra. Volgens het CNV zijn nieuwe stakingen pas definitief van de baan als de vakbondsleden ermee instemmen. Maar omdat de belangrijkste eisen van de stakers nu zijn ingewilligd, verwacht de bond dat ze dat wel zullen doen.

Alle medewerkers, dus ook de uitzendkrachten krijgen tien procent loonsverhoging. De toeslagen voor ’s nachts en in het weekend blijven onveranderd en uitzendkrachten krijgen meer zekerheid in hun roosters, aldus het CNV. ‘De stakende medewerkers mogen ongelooflijk trots zijn op zichzelf en elkaar. Zij hebben dit met z’n allen afgedwongen. Het is jammer dat ze er zo lang en hard voor hebben moeten knokken, maar ze krijgen nu wel een fatsoenlijke loonsverhoging,’ zegt Shefania Sewbaks, bestuurder bij de FNV.

Belangrijk

‘Wij vinden goede arbeidsvoorwaarden voor iedereen belangrijk. Het onderhandelingsresultaat betekent een verdere verbetering van onze goede CAO,’ stelt Albert Heijn in een verklaring. ‘We zijn blij dat we ons, samen met alle collega’s, weer volledig kunnen richten op onze klanten.’ De nieuwe CAO heeft een looptijd van een jaar. Afgesproken is dat de 100 procent toeslag voor werken op zondag en de seniorendagen van kracht blijven. Dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Verder zijn onder meer afspraken gemaakt over extra vaste banen en contractuitbreiding voor parttimers.

Bij Albert Heijn werken in de DC’s tussen de 5000 en 6000 mensen, waarvan 45 procent als uitzendkracht. Van de vaste medewerkers is 60 procent fulltimer, de rest werkt parttime. Zo’n 1500 medewerkers in de distributiecentra in Zaandam, Geldermalsen, Pijnacker en Tilburg gingen de afgelopen tijd in staking.

Cookieinstellingen