AH-stakers van elders naar DC Zaandam om collega’s te steunen

Foto: Twitter / FNV

Uitzendkrachten uit drie distributiecentra gaan morgen naar het DC van Albert Heijn in Zaandam. Ze gaan de uitzendkrachten die daar werken een hart onder de riem steken en oproepen zich aan te sluiten bij de staking. In Zaandam hebben zij dat als enige nog niet gedaan.

Bestuurder Shefania Sewbaks van FNV Handel zegt dat de uitzendkrachten van de andere DC’s ‘voorgoed over hun angst heen zijn’ en durven te staken. ‘Maar in Zaandam zijn ze nog steeds onder de indruk van de intimidatie door het uitzendbureau de afgelopen weken en durven ze zich nog niet aan te sluiten bij de staking.’ De vakbonden en Albert Heijn zitten in een CAO-conflict waardoor er sinds zondag 23 april acties zijn en mensen het werk neerleggen.

De staking bij de distributiecentra van Albert Heijn is de opstap om voorgoed af te rekenen met alle uitwassen van de uitzendconstructies in de Nederlandse distributiecentra. Zo hebben uitzendkrachten te maken met roosters die op de laatste dag nog wijzigen en moeten ze vaak in dezelfde week zowel werken in de dag-, avond- als nachtploeg. Ook worden ze niet doorbetaald als ze afgebeld worden en hebben ze te maken met onzekere contracten. Sewbaks: ‘Dit zorgt voor zoveel onzekerheid. De uitzendkrachten kunnen niet of nauwelijks een fatsoenlijk leven opbouwen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen