Tetrix op zoek naar techniekopleiders voor nieuw schooljaar

Foto: Tetris

Tetrix Techniek in Zaandam gaat in september 2023 beginnen met een enorm gestegen aantal leerlingen BBL (werken en leren). Dit is een positieve ontwikkeling voor de sector, maar het betekent ook een grotere vraag naar opleiders die deze leerlingen kunnen begeleiden.

De nieuwe, uiterst moderne technieklocatie van Tetrix Techniek in Zaandam heeft ervoor gezorgd dat er veel interesse is in een opleiding tot constructiewerker / lassen of servicemonteur in de industrie. Een andere oorzaak van de groeiende populariteit van technische opleidingen is dat er de afgelopen jaren verschillende initiatieven zijn geweest om jongeren te stimuleren om te kiezen voor een technische opleiding. Deze initiatieven lijken hun vruchten af te werpen, wat leidt tot een toename in het aantal technische leerling-werknemers.

Veelzijdige job

Tetrix zoekt nu techniekopleiders die idealiter uit de praktijk komen en die de kennis en vaardigheden van het vak kunnen overdragen op de nieuwe generatie technici. Ervaring met (praktijk)les geven is niet noodzakelijk, maar een opleiding daartoe behoort tot de mogelijkheden. ‘Het is een veelzijdige job waarbij je niet alleen praktijkvaardigheden bij brengt aan BBL-leerlingen, maar ook aan cursisten (om-, her en bijscholing) die bijvoorbeeld aan dag- of avondcursus volgen,’ aldus de opleiding.

Een techniekopleider onderhoudt ook regelmatig contact met de leerbedrijven uit de regio, enerzijds om de voortgang van de leerlingen te bewaken en anderzijds om de opleidingsbehoefte van de bedrijven in kaart te brengen. Zorgen dat er na de zomer voldoende opleiders beschikbaar zijn om de groeiende groep technische leerlingen in de metaaltechniek goed te kunnen begeleiden is nu de grootste zorg van Tetrix.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen