Gemeente en eigenaar gesloten café bespreken schadevergoeding

Foto: Google Street View

De burgemeester heeft vorig jaar café ’t Zonnetje aan de Guisweg in Zaandijk een te langdurende sluiting opgelegd na de ontdekking op 13 maart dat er een illegaal pokertoernooi plaatsvond. De gemeente gaat nu met de eigenaar bekijken welke schadevergoeding passend is, meldt Dagblad Zaanstreek.

Jan Hamming besloot om het etablissement voor drie maanden te sluiten, maar dat achtte de bestuursrechter na een protest van de uitbater een te zware sanctie. De strafsluiting werd eind mei ingekort tot inmiddels ruimschoots verstreken vier weken, maar na de coronapandemie bleek de gedwongen nieuwe sluiting te veel te zijn geweest voor de financiële draagkracht van de eigenaar.

Volgens de gemeente waren de drie maanden terecht geweest, omdat er in 2019 al eerder een melding was over pokeren zonder vergunning. De bestuursrechter ging daar niet in mee en stelde de partijen deze week bemiddeling voor om te bekijken hoeveel schade de café-eigenaar heeft geleden. Die oplossing is door beide partijen geaccepteerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen