‘Stuur geen kleding failliete zaak Scotch & Soda terug’

Eén van de Amsterdamse winkels.
Eén van de Amsterdamse winkels.
Foto: Google / Scotch & Soda

Klanten van de failliete modezaak Scotch & Soda die bestelde kleding willen retourneren kunnen de kleding alleen nog ruilen voor een ander artikel, laat het bedrijf weten. Ook kunnen klanten de kleding niet meer terugsturen, maar alleen nog langsbrengen in de winkel.

Scotch & Soda, met meerdere winkels in Amsterdam en ook in onder andere Haarlem, Alkaar en Hoofddorp kondigde gisteren het faillissement aan. Mensen kunnen nog wel een bestelling plaatsen in de webwinkel van het kledingmerk. Daarnaast blijven de fysieke zaken voorlopig open. De Autoriteit Consument & Markt raadt via platform ConsuWijzer aan producten van failliete winkels nooit terug te sturen. De toezichthouder stelt dat het zeer de vraag is of mensen dan hun geld wel terugkrijgen, omdat ze in de rij komen te staan met allerlei andere schuldeisers die nog geld te goed hebben.

Inflatie en energiekosten

Nieuwe bestellingen kunnen met een creditcard of achteraf wirden betaald. Aankopen met een creditcard zijn verzekerd. Scotch & Soda verkocht in het afgelopen jaar veel kleding, maar worstelde met inflatie en hoge energiekosten. Daarnaast opende de Nederlandse tak veel nieuwe winkels, ook in het buitenland. Dat pakte tijdens de coronapandemie met perioden van winkelsluitingen niet altijd goed uit.

Doorstart

Het bedrijf kijkt of een doorstart mogelijk is. De curator van Scotch & Soda zei vanochtend daar goede hoop op te hebben. Hij gaf aan dat ook de buitenlandse winkels van de Nederlandse tak gebaat zijn bij een doorstart. Eigenaar van Scotch & Soda, investeringsmaatschappij Sun Capital was ook eigenaar van V&D toen die winkelketen in 2015 failliet ging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen