Bedrijf Lex Brakenhoff te koop vanwege gezondheid bakker

Foto: Google / Bakkerij Lex Brakenhoff

Bakkerij Lex Brakenhoff in Assendelft is te koop gezet, laat de eigenaar weten via Facebook. ‘Mijn grote droom, mijn grote trots, staat in de verkoop.’ Gezondheidsproblemen geven het bedrijf de nekslag.

Twaalf jaar geleden werden vader en zoon Brakenhoff samen eigenaar van één van de bekendste familiebedrijven in Zaanstad en het team van de succesvolle zaak groeide snel van veertien naar 32 medewerkers. Er volgden echter ook tegenslagen op het persoonlijke vlak voor Aad Brakenhoff en diens echtgenote en twee jaar geleden sloeg het noodlot echt genadeloos toe: Lex Brakenhoff werd gediagnosticeerd met een heftige bakkersallergie, waardoor hij niet langer in de productie kon meedraaien.

Westzaan

Naar eigen zeggen hervond hij zichzelf in de bakkerswinkel bij Jongwijs in Westzaan, waar hij zich kon richten op de glutenvrije en vegan kant van het bakkersvak, met grondstoffen waar hij niet allergisch voor is. ‘Tot eind vorig jaar bleek dat mijn longen zo beschadigd zijn dat ook deze stoffen voor klachten zorgen, en daarmee dus ook de droom in Westzaan nu moet worden losgelaten. Inmiddels zit ik in een traject om als bakker volledig afgekeurd te worden.’

Liefde en passie

Achter de schermen zijn vader en zoon al een aantal weken bezig om een vervanger te vinden en de hoop is dat dit snel zal gebeuren. ‘Mijn vader en ik zullen er alles aan doen om het bedrijf voort te laten zetten op de manier waarop we zelf begonnen zijn: met onnoemelijk veel liefde en passie. Niet alleen zodat onze werknemers hun baan kunnen behouden en u gewoon uw brood en ander lekkers kunt blijven kopen. Maar ook omdat het de enige manier is waarop het oké voelt om ons kindje over te dragen.’ Tot dat moment wordt de zaak ‘gewoon’ voortgezet. Eerder was er al een wisseling van de wacht bij Bakkerij Richard Brakenhoff.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen