Bakker Richard Brakenhoff ten onder door economische tegenwind

Voor de zaak in Assendelft wordt nog een koper gezocht.
Voor de zaak in Assendelft wordt nog een koper gezocht.
Foto: Google Street View

Bakkerij Brakenhoff verkoopt de winkels in Zaandam en Wormerveer aan familielid Piet Kerssens, die op 1 januari het roer overneemt. De vestiging in Assendelft en de bakkerij gaan sluiten. ‘Wij doen wel ons uiterste best om een bakker in het centrum van het dorp te behouden.’

Na 187 jaar ziet eigenaar Richard Brakenhoff zich genoodzaakt om te stoppen. De zaken van Lex Brakenhoff in Assendelft en Westzaan en Jaap Brakenhoff in Krommenie blijven open. ‘Wij hebben dit besluit met pijn in ons hart moeten nemen. Net zoals vele collega bakkers is het ook voor ons niet meer op te brengen door de stijgende energieprijzen, een tekort aan personeel en hoge grondstofprijzen,’ zo legt Richard Brakenhoff zijn stap uit.

‘Wij willen al onze klanten heel erg bedanken voor hun trouwe komst naar onze winkels. Tot 31 december staan we natuurlijk met ons team klaar met al ons gebruikelijke lekkers.’ Bakkerijen behoren tot de meest geplaagde sectoren vanwege de energieprijzen: ze begruiken er veel van en juist in de nacht, als de zon niet schijnt. De door het kabinet toegezegde steun komt voor de vertrouwde Zaanse naam dus te laat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen