Actiedag in Zaans Medisch Centrum met zondagsdienst

Femke Dekker van het ZMC actiecomité opent de actiedag.
Femke Dekker van het ZMC actiecomité opent de actiedag.
Foto: ZMC

Het personeel van het Zaans Mesidch Centrum doet vandaag vol overtuiging mee aan de landelijke actiedag vanwege de vastgelopen CAO-onderhandelingen tussen de Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen en de vakbonden. Er werd met een zogenoemde zondagsdienst alleen spoed- en niet uitstelbare zorg verleend.

‘We voeren actie om landelijk een signaal af te geven. De zorg moet aantrekkelijker worden voor nieuwe instroom, het moet vol te houden zijn en er moet een passende beloning komen. De actiedag is zorgvuldig afgestemd tussen de bonden, het actiecomité en de raad van bestuur van het ZMC,’ aldus het ziekenhuis.

‘Zowel de actievoerende medewerkers als het bestuur van het ziekenhuis betreuren dat we op deze dag niet de zorg kunnen leveren zoals we normaal gesproken zouden doen. Maar we hopen op begrip dat onze medewerkers een goede CAO willen en deze wens met een actie kracht bijzetten. We hebben namelijk allemaal hetzelfde belang: prettig werken voor een passende beloning waarbij een veilige en comfortabele plek bieden aan onze patiënten altijd voorop staat.’

Reacties

Cookieinstellingen