‘Duizenden’ chauffeurs verwacht bij protest streekvervoer

Foto: FNV

De FNV verwacht morgen ‘duizenden chauffeurs’ op de landelijke manifestatie van het streekvervoer in de Jaarbeurs in Utrecht. Dat zijn allemaal mensen die dan niet achter het stuur van een bus zitten.

Namens de werknemers overhandigen de vakbonden FNV en CNV een witboek en een petitie aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen. Daarmee vragen de bonden aandacht voor het vastgelopen CAO-conflict in het openbaar vervoer. Al wekenlang voeren werknemers in het streekvervoer actie voor een goede CAO, met onder meer afspraken over een loonsverhoging, het aanpakken van de hoge werkdruk en een regeling om eerder te kunnen stoppen met werken.

Toekomst

<Bestuurder Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer noemt het positief dat de staatssecretaris het witboek in ontvangst komt nemen. ‘Eindelijk neemt het kabinet enige verantwoordelijkheid. We hebben al een tijd aangedrongen op hun bemoeienis bij onze CAO-strijd. Den Haag heeft te lang weggekeken. Natuurlijk gaat het ons om loon, werkdruk en andere afspraken op de korte termijn. Maar het gaat óók om de toekomst van het streekvervoer, met name op het platteland waar lijnen verdwijnen. Zoveel mensen zijn afhankelijk van het streekvervoer, dat moet gewoon een zaak zijn waar Den Haag zich mee gaat bemoeien.’

Reacties

Cookieinstellingen