Ruim 6000 zonnepanelen op nieuw distributiecentrum van Albert Heijn

Foto: Albert Heijn

Op het nieuwe, volledig gemechaniseerde regionale distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam zijn 6380 zonnepanelen in gebruik genomen. Het gebouw heeft het 4-sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (Excellent) gekregen

Dat certificaat is een internationaal erkend keurmerk dat gebouwen beoordeelt in verschillende duurzaamheidscategorieƫn en dat alleen bovenwettelijke prestaties beloont. Het AH-distributiecentrum kreeg het omdat het gebouw op een hoge score heeft behaald. Zo is het restmateriaal van de sloop van het oude gebouw gebruikt voor het vervangende gebouw van 23.000 vierkante meter op hetzelfde terrein.

In de nieuwbouw is vrijwel het complete assortiment houdbare producten vanaf de binnenkomst tot aan het laden gemechaniseerd. Daardoor kunnen meer producten in dezelfde ruimte worden verwerkt en worden transportbewegingen naar winkels beperkt, omdat producten efficiƫnter gestapeld worden. Een bijkomend voordeel voor de winkels is dat de producten daarbij volgens de indeling van de winkel worden gestapeld.

Dit jaar oplevering

AH heeft distributiecentra in Zaandam, Nieuwegein, Geldermalsen, Pijnacker, Tilburg en Zwolle die zorgen voor de bevoorrading van de ruim 880 winkels in Nederland. De nieuwbouw in Zaandam, de eerste in zijn soort, ging in april 2016 van start. Het gebouw wordt later dit jaar opgeleverd en naar verwachting begin 2019 in gebruik genomen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen