Arbeidsinspectie tikt Lidl op de vingers vanwege werkdruk

Foto: Google / Ridouan Agarad

Lidl moet van de Nederlandse Arbeidsinspectie maatregelen nemen voor het aanpakken van de werkdruk. Na klachten van vakbond FNV heeft de inspectie een misstand geconstateerd bij de supermarktketen. Volgens de vakbond dreigt een boete als de discounter geen actie onderneemt om de overtreding ongedaan te maken.

De FNV klaagt al jaren over de werkdruk bij Lidl, maar de keten zou daar telkens maar niets aan willen doen. ‘Sterker nog, ze reageren niet eens,’ zegt FNV-bestuurder Fatma Bugdayci. ‘Wij hebben bij de directie talloze rapporten, onderzoeken en enquêtes op tafel gelegd, waaruit blijkt dat er sprake is van een onacceptabel hoge werkdruk, mensen ervaren hierdoor grote werkstress.’  De vakbondsvrouw stelt dat de werkdruk bij Lidl volgens onderzoek van de bond veel hoger ligt dan het landelijk gemiddelde.

Gratis doorwerken

Sommige werknemers zouden bijvoorbeeld na het uitklokken gratis doorwerken om hun werk af te krijgen. Het probleem zou hem vooral zitten in de manier waarop het winkelpersoneel wordt ingezet. Ook voldeed Lidl volgens een eerdere melding van de vakbond niet aan de wettelijke verplichting als het gaat om de Risico Inventarisatie en Evaluatie.

Goed nieuws

Bugdayci vindt het ‘goed nieuws’ dat de Arbeidsinspectie Lidl nu een ‘fikse tik op de vingers’ heeft gegeven. ‘Lidl moet nu echt wat gaan doen aan de ongezonde werkdruk waar heel veel medewerkers last van hebben.’ Het concen was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar. De keten telt zo’n 440 winkels in Nederland en er werken rond de 20.000 mensen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen