Wormerveerders reageren enthousiast op mogelijke komst kaas- en notenzaak

Het interieur van de winkel in Amstelveen.
Het interieur van de winkel in Amstelveen.
Foto: De Kleine Bourgondiër

De Kleine Bourgondiër overweegt een vestiging te openen in Wormerveer. De speciaalzaak voor kaas, noten en delicatessen zit nu nog alleen in winkelcentrum Middenhoven in Amstelveen.

Een informeel ‘marktonderzoekje’ op de Facebookpagina Wormerveer van mede-eigenaar Saskia Steding-Idema leverde binnen 24 uur bijna 150 – bijna uitsluitend enthousiaste – reacties op. ‘Wij zijn ons aan het oriënteren om een tweede kaas- en notenwinkel te beginnen. Onze eerste keuze is Wormerveer. Nu vragen wij ons af is er behoefte aan zo een winkel,’ schreef zij.

Alleen op de markt

Die lijkt er inderdaad te zijn. Wormerveerders blijken reislustig als het om hun kaas en noten gaat, maar zouden die graag wat dichter bij huis willen inslaan. Nu kan dat alleen op de woensdag op de markt – en de markt is ook de enige plek waar inwoners van Wormer voor speciale kazen en noten terecht kunnen.

Dat De Kleine Bourgondiër de blik op het Zaandorp heeft gericht, blijkt overigens een voor de hand liggende reden te hebben: Saskia Steding-Idema en haar man wonen in Assendelft en hij is een geboren ‘Gladoor’. Wormerveer is voor de ondernemers in die zin dus geen sprong in het duister.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen