Subsidie voor drie duurzamere bedrijventerreinen

Foto: Vectorportal.com / CC0

Zaanstad heeft een nieuwe subsidie in het leven geroepen voor het verduurzamen van de bedrijventerreinen Noorderveld – Molletjesveer, Westerspoor en in de Achtersluispolder. Het geld is voor zonnepanelen en het plaatsen van laadpalen en opslagbatterijen.

Wethouder René Tuijn van Duurzaamheid zegt dat in Zaanstad veel partijen aan de energietransitie werken. ‘Ons doel is minder energieverbruik en meer duurzame energiebronnen. Ook bedrijven en bedrijfspanden spelen daarin een belangrijke rol. Met dit extra geld, kunnen we extra snel, extra stappen zetten.’ De subsidie wordt mede mogelijk gemaakt door de provinciale regeling Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen.

In totaal is 50.000 euro per gebied beschikbaar. De bijdragen worden toegekend op volgorde van ontvangst, totdat het budget op is. Aanvragende bedrijven kunnen begeleiding krijgen van energiecoöperatie Saens en de Ondernemersvereniging Zaanstad Zuid bij collectieve aanvragen. Bedrijven mogen ook zelf, individueel aanvragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen