Albert Heijn neemt Limburgse winkels Jan Linders over

Foto: Google Street View

Supermarktketen Jan Linders gaat samenwerken met marktleider Albert Heijn. Het familiebedrijf uit Limburg blijft het grootste deel van zijn 63 winkels uitbaten, maar gaat dat doen onder de naam Albert Heijn. Daarmee verdwijnt de naam Jan Linders als zelfstandige keten.

Jan Linders blijft actief als franchiseondernemer binnen Albert Heijn en neemt ook tien winkels in het zuiden over van het Zaanse bedrijf. Albert Heijn zet deze stap om ook in zuidelijk Nederland sterker te worden. Vorig jaar nam de keten al een groot deel van de supermarkten van Deen over. Albert Heijn wordt ook eigenaar van het distributiecentrum van Jan Linders over in het Limburgse Nieuw Bergen. Al het personeel kan daar blijven werken, net als in de winkels die een Albert Heijn worden.

Al langer op zoek

Mede-eigenaar Jonas Linders zegt dat het familiebedrijf al langere tijd op zoek was naar ‘opties voor een gezonde toekomst’ voor de onderneming. ‘Daarbij stond voor ons als familie voorop dat we willen blijven ondernemen in deze sector en dat we onze medewerkers hierin mee willen nemen. Dat kan op deze manier.’ Jan Linders is bijna 60 jaar actief geweest als zelfstandige supermarktketen. Albert Heijn en Jan Linders willen de winkels eind volgend jaar omgebouwd hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen