Komst camperplaats naar Scholtenstraat nader onderzocht

Foto: Twitter

De komt een verdiepend onderzoek naar de aanleg van een camperplaats voor maximaal 50 kampeerwagens op de plek van de speeltuin aan de Doctor H.G. Scholtenstraat in Zaandam. Een raadsmeerderheid is voor zo’n onderzoek, al is er op voorhand al wel zorg over het verdwijnen van groen.

Komt de locatie inderdaad als kansrijk uit de bus, dan kan een aanbesteding volgen om er een exploitant voor te vinden, want de gemeente wil er zelf de vingers niet aan branden. Er is al een klein gemeentelijk camperplaatsje bij het station in Wormerveer, waar toeristen vanwege de troosteloosheid waarschijnlijk alleen gaan staan als het echt niet anders kan.

Sinds camperaars niet meer mogen overnachten op de parkeerplaats bij het station Zaandijk – Zaanse Schans staan ze her en der in woonwijken of ergens in plukjes bij elkaar en daar willen alle partijen in de raad vanaf. Een bijkomend voordeel: de toekomstige gebruikers van de camperplaats gaan aan toeristenbelasting 4,06 euro per persoon per overnachting afrekenen.

Behoefte niet ter discussie

Dat Zaanstad met één van de grootste Nederlandse toeristenattracties binnen de gemeengrenzen behoefte heeft aan een goed geoutilleerde camperplaats staat niet ter discussie, maar bij de na een lange zoektocht als meest gecschikte plek overgebleven locatie kunnen nog wel vraagtekens worden gezet. Omwonenden vrezen vooral de toename van het verkeer en er zijn vragen over de veiligheid op een plek die relatief ver van de bebouwing afligt. Dat alles zal nog nader worden bekeken en worden verwerkt in de voorwaarden die terecht gaan komen in de eventuele aanbesteding. Dan kunnen professionals wat betreft het beheer van camperplaatsen de antwoorden geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen