Speeltuin H.G. Scholtenstraat geschiktst voor camperplaats

Foto: Gemeente Zaanstad

Het college wijst de speeltuin aan de Doctor H.G. Scholtenstraat in Zaandam aan als beste plek voor een camperplaats in Zaandam. naast de kleine bestaande voorziening in Wormerveer. Er zijn in totaal 25 locaties onderzocht, die allemaal minnder geschikt zijn bevondem. Uiteindelijk waren er drie serieuze kandidaten over.

 

‘Toeristen bezoeken op verschillende manieren onze mooie streek,’zegt wethouder van Toerisme Stephanie Onclin. ‘Campereigenaars die bijvoorbeeld de Zaanse Schans bezoeken parkeren en overnachten nu in wijken zoals Oud-Zaandijk. Dat zorgt voor parkeeroverlast maar ook voor bijvoorbeeld extra vuilnis in de wijk. Onze inwoners hebben daar last van. Omdat het camperbezit alleen al in Nederland de afgelopen tien jaar is verdubbeld, zal de overlast niet minder worden en dus moeten we een oplossing vinden.’ De speeltuin die het college op het oog heeft is circa 8800 vierkante meter groot.

Fiat raad

Zaanstad wil voor toeristen een aantrekkelijke gemeente zijn. ‘We hebben dus gezocht naar een bereikbare plek waar mensen enkele nachten kunnen blijven zonder de omgeving tot last te zijn. Wij denken dat deze plek aan die eisen zou kunnen voldoen,’ aldus Onclin. Nu is het aan de gemeenteraad om te laten weten hoe de leden daar tegenaan kijken. Gaat de raad akkoord, dan gaat de gemeente de haalbaarheid van de locatie verder onderzoeken en de markt verkennen.

Exploitatie

Belangrijke elementen zijn de verkeerssituatie en het verplaatsen van de speeltoestellen naar een geschikte plek in de directe omgeving. Er moet ook een geïnteresseerde marktpartij worden gevonden die zal worden gevraagd om te onderzoeken op welke manier een camperplaats het beste ingepast kan worden op de voorgestelde plek. Daarbij valt te denken aan een inrichtingsplan, een flora- en faunaonderzoek, een klimaatstresstest en uiteraard een haalbare exploitatie. Ook de omgeving wordt betrokken bij de uitwerking van de plannen. Als alles voorspoedig verloopt kan de camperplaats naar verwachting in 2024 worden opgeleverd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen