Apothekers Benu eisen CAO na jaren van koopkrachtverlies

Foto: Google Street View

Apothekers van Benu gaan actievoeren om een ‘fatsoenlijke CAO’ af te dwingen. De komende twee weken gooien zij willekeurig door het land de deuren voor een halve dag dicht, meldt de Vakbond van Benu Apothekers, de VVBA. De keten heeft ook een vestiging aan de Oostzijde in Zaandam.

De zorgverlening gaat tijdens de acties gewoon door, zodat de patiƫnt er zo weinig mogelijk hinder van ondervindt. Ook zijn de apotheken volgens de VVBA goed bereikbaar voor spoedgevallen en reguliere medicatie wordt net als anders via een geneesmiddelenautomaat of bezorging geleverd. Mensen die voor een gesloten deur staan kunnen aanbellen, assistenten doen dan open.

Koopkrachtverlies

Volgens de VVBA zijn apothekers het zat dat ze al meer dan zeven jaar op rij koopkrachtverlies hebben. Daarnaast is er bij de apotheken veelal onvoldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar, ‘mede door het personeelsbeleid van Benu’. De kwaliteit van de zorg is volgens de apothekersbond daarmee in het geding. ‘De directie van Benu Apotheken weigert om hierover constructief in gesprek te gaan. Dat is kwalijk, want er is geen CAO waar apothekers in loondienst bij Benu op terug kunnen vallen.’ Er zijn 345 apotheken door het hele land aangesloten bij het dochterbedrijf van Brocacef, waarmee de keten de grootste van Nederland is.

Reacties

Cookieinstellingen