Zorgen over kwetsbare kinderen bij staking leerlingenvervoer

Foto: Wolf-taxi-opleiding.nl

Leerlingen Belang Voortgezet Onderwijs roept chauffeurs in het leerlingen- en zorgvervoer op om niet te gaan staken tijdens schoolritten of naar de dagbesteding. Kwetsbare kinderen en jongeren zijn de afgelopen periode al zwaar gedupeerd door het chauffeurstekort, zegt voorzitter Elijah Delsink van het LBVSO.

Vrijdag werd bekend dat de werknemers in het leerlingen- en zorgvervoer volgende week gaan staken voor een betere CAO. De werkgevers was een ultimatum gesteld tot vrijdag 12:00 uur. De vakbonden CNV en FNV willen onder meer een hoger loon en ook een betere regeling bij ziekte. Delsink zegt te begrijpen dat er een betere CAO moet komen, maar roept op kwetsbare kinderen niet de dupe te laten worden. Zo wijst hij erop dat de afgelopen maanden veel leerlingen vanwege chauffeurstekorten al uren te laat of zelfs helemaal niet werden opgepikt om naar school of dagbesteding te gaan.

‘Hier moeten wij een streep trekken,’ zegt Delsink. Het LBVSO wil dat de betrokkenen, onder meer de bonden en de werkgevers die verenigd zijn in Koninklijk Nederlands Vervoer weer om tafel gaan zitten met elkaar. Minister Dennis Wiersma van Onderwijs zei eerder dat het ‘pijn doet’ dat scholieren ook kunnen worden geraakt door de staking. Maar hij ziet er ook het belang van in dat leerlingenvervoer een aantrekkelijke sector is om in te werken en dat het personeel goed betaald wordt. Hij hoopt dat de onderhandelende partijen het snel eens worden.

Reacties

Cookieinstellingen