Nieuwe website met alle mogelijke info rond het thema uitvaart

Toegang tot de gemeentelijke begraafplaats  Krommenie Blok.
Toegang tot de gemeentelijke begraafplaats Krommenie Blok.
Foto: Google Street View

Sinds medio januari kunnen Zaankanters alle mogelijke informatie rondom het thema ‘uitvaart in Zaandstad’ vinden op de website www.uitvaart-zaanstad.nl.

Die geeft informatie over onder meer palliatieve zorg, vervoer en de invulling van de plechtigheid, de keuze van de locatie en informatie over rouwverwerking. De site is een initiatief van Uitvaart.nl.

Gemiddelde uitvaart 6000 euro

Er is bijvooreeld te lezen dat de kosten van een gemiddelde uitvaart in Zaanstad 6000 euro bedragen. Het gaat dan om een ‘standaard uitvaart’, wat inhoudt dat de overledene thuis of in een uitvaartcentrum wordt opgebaard, de overledene wordt gecremeerd, er een plechtigheid is de aula en dat de familie na afloop drie kwartier gebruik kan maken van de koffiekamer van het crematorium.

Begraven duurder

Bij een begrafenis liggen de tarieven gemiddeld hoger omdat de familie grafrechten moet betalen en er een grafmonument gekocht moet worden. De kosten lopen ook op wanneer er wordt gekozen voor bijvoorbeeld een uitgebreid buffet tijdens de condoleance of wanneer men kiest voor aanvullingen als een speciale kist, meerdere volgauto’s en advertenties in regionale kranten.

Kosten reduceren

Mensen met een klein budget kunnen er ook voor kiezen om de kosten omlaag te brengen door een aantal zaken zelf te regelen. Ook een begrafenis (gemiddelde kosten rond 7500 euro) kan in Zaanstad geregeld worden voor een bedrag tussen de 2135 en 4950 euro.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen