Nieuwbouw vier verdiepingen Bastion Hotel Zaandam

Foto: Google / Bastion Hotel Zaandam

Het Bastion Hotel aan de Wibautstraat in Zaandam heeft een melding gedaan van ‘het bouwen van een nieuw vier laags beddenhuis met overdekt parkeren’. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft dat nu bekendgemaakt, hoewel de melding in het kader van het Activiteitenbesluit al dateert van afgelopen mei.

Tot de coronacrisis uitbrak ging het goed met de hotelmarkt in Zaanstad. De vijf jaar daaraan voorafgaand steeg het aantal hotelovernachtingen jaarlijks met gemiddeld 14,6 procent, mede door de hotelstop in Amsterdam en de hoge prijzen in de hoofdstad. Op de Zaanse markt zijn nu vijftien hotels actief met 957 kamers. Hiervan liggen er vier, met in totaal 161 kamers net over de gemeentegrens van Zaanstad. In 2018 waren ze samen goed voor circa 350.000 over­nachtingen, met een gemiddelde bezetting van rond 83 procent.

Voor 450 nieuwe hotelkamers was vorig jaar al een vergunning verleend en waren daarnaast nog 1400 kamers in voorbereiding, maar de hele toeristische sector werd geraakt door de pandemie en dat gooide de bedrijfsvoering van ondernemingen overhoop. Hotels hadden weken met bezettingsgraden van tien procent of minder. Het college schreef vorig jaar in een visie op verblijfsaccommodaties te verwachten dat pas in 2024 of 2025 het aantal toeristische overnachtingen weer op het niveau van voor de corona-uitbraak zou liggen, maar dat de groei vervolgens onverminderd door zou zetten.

Bastion Groep

Het Bastion Hotel in Zaandam is één van de 32 vestigingen van de gelijknamige groep in ons land. Daarbij hoort ook nog een hotel in Duitsland en één Best Western, het Amsterdam Airport Hotel. Er werken in totaal ongeveer 1000 medewerkers. In 2018 wist de keten een recordaantal gasten te verwelkomen: er sliepen in dat jaar 1,2 miljoen gasten uit binnen- en buitenland in een Bastion Hotel. Dat in Zaandam beschikt over drie sterren en momenteel 80 kamers. Een melding Activiteitenbesluit voor het oprichten of veranderen van een bedrijf moet uiterlijk vier weken van tevoren worden gedaan. Er kan geen bezwaar tegen worden gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen