Oplopende kosten bij niet betalen binnenhavengeld

Foto: Port of Amsterdam

Eigenaren van schepen die in Zaansrad en Amsterdam geen melding voor binnenhavengeld doen krijgen vanaf 1 december eerst een herinnering en als ze dan nog niet betalen een toeslag aan de broek die per keer hoger wordt. Dat meldt de Binnenvaartkrant.

Gebleken is dat soms vergeten wordt om opgave te doen, aldus de Port of Amsterdam. De beroepsvaart binnenvaart is verplicht om opgave te doen als in het havenwater van Zaanstad en Amsterdam wordt gevaren. Dat geldt voor vrachtschepen, commerciĆ«le passagiersschepen zoals riviercruisevaart en overige binnenschepen zoals drijvende kranen en werkschepen. ‘Om het binnenhavengeld voor iedereen eerlijk en betaalbaar te houden, is het belangrijk dat ieder vaartuig in het havengebied opgave doet en binnenhavengeld betaalt. Doe je onjuist, te laat of geen opgave? Dan is er sprake van opgaveverzuim en brengen wij naast het verschuldigde bedrag een toeslag in rekening,’ is de waarschuwing die nu is uitgegaan.

Oplopende boetes

De hoogte van de toeslagbedrag wordt afhankelijk van het aantal keren dat iemand de fout in gaat. Als het de eerste keer is in de afgelopen 180 dagen, is de boete 100 euro. Bij een tweede keer is de toeslag 250 euro extra en nog vaker vergeten af te rekenen in de voorafgaande 180 dagen kost 500 euro bovenop de gewone rekening. De toeslag wordt niet in rekening gebracht als na de herinnering alsnog op tijd een juiste opgave wordt gedaan. Vrachtschepen en duwbakken betalen per ton, de overige per vierkante meter.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen