Geen extra drukte op de weg, weinig mensen op stations

Foto: Pixabay / Mabel Amber

De spoorstaking bij de NS heeft vanochtend niet gezorgd voor extra drukte op de weg, aldus een woordvoerder van de ANWB. Op de vrijdagochtend is het normaal al heel rustig op de weg ‘en dat is nu niet anders’. Als er extra drukte ontstaat, dan verwacht de ANWB die pas rond het middaguur, vanwege recreatieverkeer.

Op de statios bleek vanmorgen dat mensen goed waren voorbereid op de uitval van treinen, laten de NS weten: ‘Er zijn maar enkele reizigers te vinden.’ Reizigers in heel Nederland hebben te maken met de staking onder personeel van Nederlandse Spoorwegen. De vakbonden FNV, CNV en VVMC houden regionale acties in het westen en noordwesten van het land om hun eisen voor een nieuwe CAO kracht bij te zetten en het spoorbedrijf besloot daarop om in heel het land geen treinen te laten rijden, om chaos op perrons te voorkomen.

Schiphol

Op Utrecht Centraal en Schiphol zijn er wel wat reizigers, zegt de NS-woordvoerder. Tussen Schiphol en Utrecht Centraal rijden, via Amsterdam-Zuid, in beide richtingen wel treinen om de luchthaven bereikbaar te houden. ‘Als toeristen aankomen en niets weten van de stakingen, kunnen ze in ieder geval naar Amsterdam Zuid of Utrecht Centraal.’

Reacties

Cookieinstellingen