JobOn helpt met laatste stootje richting die leuke baan

Foto: Publicdomainvectors.org/nl

JobOn houdt op 12 augustus een netwerkevent voor iedereen die actief aan de slag wil met zijn of haar loopbaan. Er is momenteel een ongekende vraag naar personeel, maar toch vinden veel mensen geen passende baan. JobOn probeert daar wat aan te doen.

Onder begeleiding van de ervaren coach Willem de Wijs gaan deelnemers aan de slag met de vraag hoe die leukere baan te vinden is. Maaike Tjallingii van de stichting JobOn zegt daarover: ‘Als je op zoek bent naar nieuw of ander werk, dan is het goed om te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Het is fijn om met elkaar de motivatie en positieve mindset hoog te houden.’ JobOn spreekt veel mensen die ondanks goede kwalificaties en een enorm  doorzettingsvermogen toch geen werkplek weten te bemachtigen. In Zaanstad is de werkloosheid historisch laag, maar toch blijft er een groep over die geen baan weet te vinden.

Denken in kansen

Door positieve vragen te stellen en te denken in kansen creëer je ruimte voor iets nieuws, stelt De Wijs, ‘Op 12 augustus gaan we interactief aan de slag met waarderende vragen. In een fase van verandering, zoals het vinden van nieuw werk, is waarderend onderzoeken een effectieve manier om resultaat te boeken. Wees van harte welkom! Ik ga met de deelnemers aan de slag met diverse oefeningen die de bewustwording van hun talenten vergroot. Dat zorgt voor zelfvertrouwen tijdens hun zoektocht naar de leukere baan. We gaan vooral kijken waar men energie van krijgt en waar je met jouw hart en ziel voor wil gaan.’

Aanmelden

JobOn is een netwerk van vrijwilligers door heel Nederland, die zich als eventmanager inzetten voor de medemens. De bijeenkomsten zijn kleinschalig, waardoor mensen echt interactie kunnen hebben met elkaar. JobOn is niet commercieel en iedereen is welkom, de drempel om mee te doen is laag. Wie gratis mee wil doen in Zaandam moet zich wel even aanmelden. Het event is van 15:00 tot 17:00 uur bij Koog aan Zee, aan de Lagendijk 1-3 in Koog aan de Zaan.

 

Reacties

Cookieinstellingen