Katrien Lamers neemt voorlopig de programmering van De Fabriek op zich

Foto: Twitter

Katrien Lamers wordt vanaf 1 oktober voor minimaal drie maanden verantwoordelijk voor de programmering van filmtheater De Fabriek in Zaandam.

Lamers vult de plek van de onverwacht vertrokken Chantal Trigallez in elk geval tijdelijk in, omdat het bestuur van het filmtheater eerst goed wil nadenken over een opvolger. Lamers blijft haar nieuwe baan vooralsnog combineren met die van salesmanager voor filmdistributeur Cinema Delicatessen. Cinema Delicatessen startte in 2004 als eerste met het digitaal uitbrengen van films. Sindsdien brengt de distributeur jaarlijks tien tot vijftien documentaires uit, met af en toe een uitstapje naar (arthouse )films.

Trigallez hield het maar vijfenhalve maand vol in Zaandam. De directeur van De Fabriek begint de eerste oktober alas de nieuwe baas van de Westfriese Bibliotheken.

Tegen het Noordhollands Dagblad zei Trigallez over haar vertrek: ‘Het is, echt waar, een enorme worsteling geweest. Het is te snel om alweer bij de Fabriek te vertrekken, en ik heb mijn hart verpand aan de medewerkers. Maar dit was zó’n enorme kans.’

Trigallez was directeur en oprichtster van het Talenten Theater NH in Hoorn en de Human Talents Academy, waar ze programma’s ontwikkelde voor persoonlijk, zinvol leren. Daar schreef ze ook boeken over. Verder werkte ze onder andere bij Cinema Oostereiland in Hoorn, zodat West-Friesland voor haar bekend terrein is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen