Petitie om het Hemlab op het Hembrugterrein te houden

Foto: Pixabay

Het Hemlab op het Hembrugterrein in Zaandam is een petitie gestart om ‘het leukste jeugdlab uit de Zaanstreek’ daar te houden.

Het Hembrugterrein wordt momenteel verkocht door het Rijksvastgoedbedrijf. Ook het pand waar het laboratorium gevestigd is, Grote Hulzen 40, moet na de verkoop leeg worden opgeleverd. Het Hemlab wil graag op het Hembrugterrein blijven, maar ziet door de aanbesteding van het terrein bijna geen mogelijkheden om daar een alternatieve plek te vinden.

Het Hemlab is een samenwerking van het Proefjesproject en het Hembrug Museum. Het lab dat in oktober vorig jaar de deuren opende zit dan ook in twee ruimtes die door het museum gratis zijn aangeboden tot het eind van dit jaar. Het Hembrug Museum, dat tot 1 december nog één zondag in de maand geopend is, verhuist nog dit jaar van de Hemkade 7 naar een andere locatie. Daarover is nog geen nadere informatie beschikbaar.

De petitie die het Hemlab in het leven heeft geroepen moet helpen om een oplossing voor het huisvestingsprobleem af te dwingen. U kunt die hier lezen en eventueel tekenen.

Er was – de laatste keer dat wij keken – nog plek voor vier kinderen van zeven tot dertien jaar op de cursus Wetenschap op zaterdag! voor meiden en jongens die van proefjes, natuurkunde, chemie en onderzoeken houden. In de cursus gaan kinderen tien weken natuurkundige en chemische fenomenen onderzoeken door zelf te experimenteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen