Vrijdagtrouwerij op stadhuis bij de goedkoopste in NH

mei 16 , 10:18 Actueel
screenshot 20240516 095603
Zaanstad is duur, klagen inwoners steen en been, maar soms ben je hier wel degelijk voordelig uit. Wie binnenkort op een vrijdagmiddag in het huwelijksbootje wil stappen is daar op het stadhuis relatief weinig geld voor kwijt. En de verschillen tussen gemeenten zijn groot.
In Noord-Holland is Schagen van alle gemeenten de goedkoopste, met 312,70 euro. Maar ook in Den Helder (341,40) en Zaanstad (360,05 euro) zijn bruidsparen niet duur uit voor een huwelijksvoltrekking op vrijdagmiddag. Een soortgelijke ceremonie in Amsterdam kost die dag 878 euro, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van ThePerfectWedding.nl . Ook in Haarlem (819 euro) en Wormerland (812,15 euro) moet flink in de buidel worden getast. Oostzaan vraagt 527,35 euro. Wijdemeren is de enige gemeente binnen Noord-Holland en zelfs binnen heel Nederland waar je op vrijdagmiddag niet in het gemeentehuis kunt trouwen.
Vrijdag is van oudsher een erg populaire dag om te trouwen, zegt oprichter van ThePerfectWedding Sarah Glasbergen. 'Door die populariteit hebben sommige gemeenten lange wachttijden voor een vrijdagbruiloft. Het is mogelijk dat gemeenten hopen dat koppels een andere dag kiezen door de kosten te verhogen.' De gemiddelde prijs van een uitgebreide huwelijksceremonie op vrijdagmiddag is in onze provincie nu 507,57 euro, vijf procent meer dan vorig jaar. De kosten stegen hiermee iets minder hard dan elders in het land. De gemiddelde stijging bedraagt namelijk 5,5 procent.