Purmerend regionale kanshebber verkiezing diervriendelijke gemeente

dec 14 2020, 11:53 Actueel
screenshot 20201214 114807
Zaanstad heeft de top drie van de meest diervriendelijke gemeenten van ons land niet weten te bereiken . De strijd om de eretitel van de Stichting Dierenlot gaat tussen Purmerend, Diemen en Zwolle. De twee Noord-Hollandse gemeenten kwamen vorig jaar niet voor in de top tien en hebben dus grote stappen gezet.
Naast Zaanstad zijn in de vorig jaar door Amsterdam gewonnen verkiezing inmiddels ook Capelle aan den IJssel, Delft, Gooise Meren, Heemskerk, Rijswijk en Rotterdam afgevallen. Op 19 december wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het DierenLot Award Gala in Theater Peeriscoop in Gorinchem, in een zeer klein gezelschap maar wel met een livestream voor alle geïnteresseerden. DierenLot begin met de verkiezing in 2018, toen Leeuwarden won. Hij is in het leven geroepen 'om gemeenten die het goed doen in het zonnetje te zetten in plaats van met een vingertje te wijzen naar gemeenten die dierenwelzijn minder goed op de kaart hebben'.

Meer aandacht

Met de verkiezing zegt DierenLot een trend ingezet te hebben naar meer aandacht voor dierenwelzijn. Een aantal gemeenten heeft daadwerkelijk contact gezocht met winnaars om lessen te leren en binnen de eigen gemeente dierenwelzijn ook beter op te pakken. DierenLot is er trots op dat deze verbanden al zo snel zijn ontstaan en verwacht dan ook dat steeds meer gemeenten zullen volgen. Voor Zaanstad ligt er dus in 2021 een nieuwe kans.
[embed][/embed]