GroenLinks wil voorlopig slechts eenmalig extra subsidie voor RTVI Zaanstreek

nov 13 2018, 12:14 Actueel
radiosrudio
GroenLinks dient vanavond tijdens de begrotingsbehandeling een amendement in om de structurele verhoging van de subsidie voor lokale omroep RTVI Zaanstreek te veranderen in een incidenteel extraatje van 60.000 euro.
RTVI zou dan alleen volgend jaar kunnen rekenen op 152.000 euro en verbeteringen in aanbod en bereik moeten laten zien om daar in 2020 weer voor in aanmerking te komen. Het grootste deel van de prestatieafspraken die gemeente en de omroep hebben gemaakt is uitgevoerd, maar er wordt nog steeds maar twee in plaats van vier keer per week actuele informatie verzorgd op de televisie en er is ook nog geen duidelijk plan voor de toekomst gepresenteerd.

Toekomstvisie

Voor de verdere ontwikkeling van RTVI Zaanstreek is het van groot belang dat zij wel een duidelijke visie hebben op die toekomst, vindt GroenLinks. Daarbij moet onder meer worden gedacht aan het vrijwilligersbeleid, de programmering, leertrajecten en een nieuwe locatie, waarbij GL ook onderbouwd wil zien waarom de extra subsidie noodzakelijk is. In elk geval de POV en DZ zullen het amendement waarschijnlijk steunen , omdat ze grote vraagtekens hebben bij het functioneren van de omroep.