Eerste paal voor negentien luxe appartementen Kreekrijk

Foto: Gemeente Zaanstad

Wethouder René Tuijn heeft vandaag de eerste paal geslagen voor Kreekstaete, een appartementengebouw in Kreekrijk. Die ligt tussen het landelijke buurtschap Busch en Dam, de N203 en de spoorlijn, het westelijk deel van Saendelft (Parkrijk) en sportpark De Omzoom.

Kreekrijk krijgt in totaal ruim 900 woningen, bestaande uit vrijstaande huizen, rijtjeswoningen, twee-onder-een-kappers en ook vrije bouwkavels. De eerste paal is voor het deelplan Kreekstaete. Het luxueuze gebouw is qua architectuur geïnspireerd op de historische Zaanse pakhuizen. De negentien gasloze drie- en vierkamerappartementen en penthouses met oppervlakten van circa 124 tot 187 vierkante komen op de uiterste zuidwesthoek van de nieuwe wijk. Ze krijgen allemaal grote buitenruimtes.

Win-win situatie

Tuijn sloeg zijn eerste paal in het bijzijn van de kopers van de woningen, buren en de ontwikkelaar. De nieuwe bewoners zijn volgens de gemeente vooral Zaankanters. Volgens Tuijn is dat een win-win situatie. De bewoners krijgen een mooie, nieuwe, duurzame woning en zij laten ook woonruimte achter waarin een andere Zaankanter kan doorstromen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen