Gerard Slegers opnieuw in dagelijks bestuur vervoerregio

Foto: Vervoerregio Amsterdam

Wethouder Gerard Slegers is gisteren samen met Melanie van der Horst (wethouder Verkeer en Vervoer van Amsterdam) en Marja Ruigrok (wethouder met dezelfde portefeuille in Haarlemmermeer) aangewezen om het nieuwe dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam te vormen.

Slegers en Ruigrok zaten daar al in, Van der Horst is nieuw. Zij is daarnaast de nieuwe voorzitter van de vervoerregio Amsterdam. ‘We gaan ons de komende vier jaar inzetten voor de ambitie om de beste bereikbare stedelijke regio van Nederland te zijn,’ zegt de laatste. ‘Een bereikbare én economisch sterke regio waarin het voor iedereen veilig en prettig reizen en verblijven is. Dankzij de samenwerking met de veertien gemeenten vormen we een krachtige regio.’

Duurzaamheid

Het is onze ambitie om de hele OV-keten voor 2025 CO2-neutraal te krijgen. Vanaf volgend jaar december gaan in de concessie Zaanstreek-Waterland daarom ook alleen elektrische bussen rijden. Aanvullend op de verduurzaming van de bussenvloot zetten we in op de doorontwikkeling van OV-knooppunten die onder andere faciliteren in deelmobiliteit. Met de transitiestappen die GVB zet op weg naar een CO2-neutrale bussenvloot, zijn we als Vervoerregio straks weer koploper zero emissie in Nederland,’aldus Slegers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen