Raad wil nieuwe De Slag niet missen: tien miljoen extra

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

Misschien wordt het een rechtszaak omdat een concurrerende bouwer meent dat de aanbesteding oneerlijk is verlopen, maar de juridische koppen van Zaanstad achten die kans klein. De hele gemeenteraad staat achter het met tien miljoen euro verhoogde budget voor de bouw van de nieuwe De Slag, op het Sportpark Hoornseveld.

Toen de Europese aanbesteding van start ging was het plafond nog zeventien miljoen, maar daar wilde niemand het voor doen. Drie kandidaten toonden in eerste instantie belangstelling, maar twee daarvan namen niet eens de moeite om een bieding te doen. Met de enige aannemer die dat wel deed maar niet voor het bedrag dat de gemeente er voor overhad gaat Zaanstad nu verder in gesprek om het bad volgens de bestaande plannen zo goedkoop mogelijk te bouwen. Daarbij is wel enige haast geboden, want de prijzen van arbeid, materialen en vervoer stijgen maar door.

Vaker hand ophouden

Wethouder Gerard Slegers zei gisteren in de raad slecht te slapen van al die prijsstijgingen, die natuurlijk ook andere bouwprojecten nog gaan treffen. Hij wilde dan ook niet uitsluiten dat hij vaker naar de raad zal komen ‘om zijn hand op te houden’ voor al langgleden in gang gezette projecten waar opeens een heel ander prijskaartje aan is komen te hangen. Dat zal uiteindelijk onvermijdelijk ten koste gaan van nieuwe wensen.

Reacties

Cookieinstellingen