Paal project Pauwenhof Poelenburg de grond in

Foto: Gemeente Zaanstad

Wethouder Wessel Breunesse heeft gisteren samen met ontwikkelaar Stevast Baas & Groen een officiële paal geslagen van Het Pauwenhof. Aan het Pauwenven komen in totaal 43 woningen, waarvan 29 koopwoningen en veertien huurwoningen in de vrije sector.

De koopwoningen zijn al verkocht. De nieuwe eigenaren waren er ook om het glas te heffen op de start van de bouw door KBK Bouw BV. Naar verwachting gaan de huurwoningen eind dit jaar of begin 2023 in de verhuur door De Rentmeester Vastgoedmanagement. Ze hebben een slaap- en badkamer op de begane grond en zijn daarmee heel geschikt voor ouderen. De huurwoningen hebben een kleine privé achtertuin die grenst aan de gezamenlijke binnentuin. Alle woningen zijn energieneutraal.

Veel groen

Het woningbouwproject Pauwenhof is een plan met veel groen en met het water van de Gouw om de hoek. De groene- en waterrijke omgeving van het Darwinpark en Vijfhoekpark is perfect om te spelen en te wandelen. ‘Ik ben blij met deze ontwikkeling: het is een waardevolle toevoeging aan de diversiteit van de woningen in Poelenburg,’ zei Breunesse.

Reacties

Cookieinstellingen