Nog geen plek crisisnoodopvang asielzoekers gevonden

Foto: Freesvg.org

De crisisnoodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen en later ook asielzoekers uit Ter Apel in de sporthal aan de Spatterstraat in Wormer wordt per 12 juli gesloten. Daarna krijgt de sporthal zijn functie terug. Hij deed sinds begin maart dienst als opvangplek. Voor asielzoekers wordt nog een tijdelijke opvangplek gezocht.

De 32 asielzoekers die op 17 juni in de noodopvang in Wormer aankwamen zijn inmiddels al door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers overgebracht naar een andere locatie. Hiermee richten de gemeenten Wormerland en Oostzaan zich voor de laatste weken in De Spatter weer op kortdurende opvang van Oekraïners. Volgens burgemeester Judith Michel van Wormerland heeft een kwart van alle ontheemden uit dat land die naar Nederland kwamen een tussenstop gemaakt in Wormer.

Veel dank

Met het sluiten van de crisisnoodopvanglocatie kunnen scholen en verenigingen weer gebruik maken van de oorspronkelijke functie van de sporthal. Burgemeester Michel: ’meerdere scholen en verenigingen hebben hun sportactiviteiten elders moeten invullen in de afgelopen maanden. Zij hebben zich ongelooflijk flexibel opgesteld maar het is nu tijd om hen, aan de start van het nieuwe schooljaar en sportseizoen, weer in hun vertrouwde omgeving te laten sporten.’

Asielzoekers

Er is nog geen vervangende plek gevonden voor de crisisnoodopvang voor 225 asielzoekers die niet meer in het aanmeldcentrum in Ter Apel terecht kunnen. Op dit moment inventariseert de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland nog welke mogelijke locaties er zijn. Dit gaat in nauwe samenwerking met gemeenten.

 

Reacties

Cookieinstellingen