Ex-SP’er Maikel Kat komt met eigen partij: de Volkstem

Foto: Twitter / Still uit video

Voormalig SP-raadslid Maikel Kat doet met de door hem opgerichte nieuwe lokale partij de Volkstem mee aan de raadsverkiezingen in maart.

Dat maakte hij vandaag wereldkundig in een onder meer een tweet met een filmpje – twee manieren van communiceren die hij belooft veelvuldig te zullen inzetten als politicus.

Kat verliet de SP afgelopen november nadat hij op een onverkiesbare plek op de lijst was gezet en vormt sindsdien een eenmansfractie in de raad. In een persbericht schrijft hij dat de naam de Volkstem voortkomt uit ‘het feit dat de stem van de inwoners te weinig gehoor krijgt’ en dat die ‘vaak machteloos staan toe te kijken’.

Steunverklaringen nodig

De partij wil geen traditionele politieke partij zijn ‘en doet zeker niet aan partijpolitiek’, maar staat voor ‘een groeiende groep positief denkende mensen die er staat voor de inwoners.’ Kat heeft nog wel 30 steunverklaringen nodig om zijn ambities te verwezenlijken, die voor 5 februari binnen moeten zijn.

Kat roept sympathisanten op om zich aan te melden bij [email protected] of via het telefoonnummer 06 301 72 752. Wie meer wil lezen over het partijprogramma moet nog even geduld hebben: binnenkort wordt de website van de Volkstem actief met meer informatie over de politieke koers.

Reacties

article
9937
Eenmansfractie Kat wil terugkomen in de raad als lokale partij de Volkstem
Voormalig SP-raadslid Maikel Kat doet met de door hem opgerichte nieuwe lokale partij de Volkstem
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/9937/ex-sper-maikel-kat-komt-eigen-partij-volkstem/
2018-01-11T15:28:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/01/11152313/Maikel-Kat.png
Actueel