Zaterdag en zondag Militair Weekend in Fort aan Den Ham

Foto: Google / Don van der Meer

Van 20 tot en met vandaag hield de 11 Luchtmobiele Brigade een militaire oefening in de omgeving van Bergen, Castricum en Uitgeest en daarom waren Fort aan Den Ham  en het fortterrein een paar dagen gesloten. Dat was knallen met oefenmunitie; komend weekend gaat het verder met een Militair Weekend voor iedereen.

Het Militair Weekend besteedt aandacht aan de strijd voor vrede en veiligheid in Nederland in de twintigste eeuw. De vijfde editie wordt op 25 en 26 juni gehouden bij de grens van Zaanstad en Uitgeest. Het evenement schetst voor bezoekers aan de hand van displays en activiteiten een beeld van de militaire geschiedenis. Dat gebeurt onder andere met militaire voertuigen, kampementen, re-enactment rondom het fort, een militaire markt, wapendemonstraties en kinderspelletjes. Uiteraard zijn er ook rondleidingen door het fort.

De entreeprijs bedraagt voor volwassenen 7,50 euro en voor kinderen van zes tot en met elf jaar vijf euro. Jongere kinderen en veteranen met een veteranenpas kunnen gratis naar binnen. De activiteiten in het militair museum Fort aan Den Ham – één van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam – hebben op beide dagen plaats tussen 12:00 en 17:00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen