‘Pronkstuk voor de Boerejonkerbuurt’ stap dichterbij

Foto: Gemeente Zaanstad

Koers Vastgoed en Blauwhoed gaan samen als Slachthuisstraat Ontwikkeling CV 159 huurappartementen bouwen op het perceel Slachthuisstraat 67/67A in de Zaandamse Boerejonkerbuurt. Daarvan wordt 30 procent sociale huur, 30 procent middeldure huur en 40 procent vrije sector.

‘Dit is echt een voorbeeldproject: een pronkstuk voor de Boerejonkerbuurt. De oude schoolgebouwen worden gesloopt en vervangen door een gebouw dat grotendeels met hout wordt gebouwd. Er komt hier veel groen met oog voor klimaatadaptatie,’ aldus een tevreden wethouder Wessel Breunesse. Bij de woningen komt ook een gemeenschappelijke tuin. Het college is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan, dat vanaf 18 augustus zes weken ter inzage komt te liggen.

Inloopavond

Eind augustus of begin september houdt de gemeente samen met de ontwikkelaar een inloopavond over het bestemmingsplan en de laatste ontwerpen van het toekomstige gebouw. Naast woningbouw is ongeveer 300 vierkante meter aan commerciƫle en maatschappelijke ruimte voorzien langs de Dr. H.G. Scholtenstraat, op de gegane grond.

Reacties

Cookieinstellingen