Subsidie op aanschaf regenton razend populair

Foto: YouTube / Gemeente Zaanstad

Zaanstad stort nog eens 30.000 euro in subsidiepot die beschikbaar is voor inwoners die een regenton aanschaffen. Het totaalbedrag gaat daarmee naar 80.000. De subsidie blijkt een schot in de roos. De regeling ging op 1 april in en eindigt op 31 december, tenzij de pot eerder leeg is. Er zijn al ruim 500 aanvragen gehonoreerd.

Zaanstad geeft kopers van een regenton naar eigen keuze 80 euro terug. De aanschafwaarde van een ton en de materialen voor het aansluiten daarvan op een regenpijp worden na de aanschaf en de plaatsing vergoed. Een regenton is gemakkelijk zelf aan te sluiten op een regenpijp (zie video hieronder). Het water kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de ramen te lappen of de planten water te geven, zodat drinkwater bespaard wordt.

Digitaal aanvragen

De subsidie is hier digitaal aan te vragen. Hiervoor hebt u dan een digitale versie van de bon of factuur van de regenton nodig. Daarnaast vraagt de gemeente om een foto van de geplaatste ton. Het aangevraagde bedrag wordt maximaal binnen negen weken overgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen