Expo en fietspuzzeltocht ter ere van 150 jaar Wijkermeerpolder

Foto: Facebook / WijkermeerPolder

De Wijkermeerpolder bestaat dit jaar anderhalve eeuw en dat wordt gevierd met tal van  activiteiten. Op vrijdag 1 (van 13:00 tot 21:00 uur) en zaterdag 2 juli (van 10:00 tot 16:30 uur is er een tentoonstelling over het gebied aan de Kagerweg 15 in Assendelft.

Naast foto’s en video’s van de geschiedenis van de Wijkermeerpolder zijn daar ook landbouwmachines van toen en nu te zien zijn en stellen bedrijven zich voor om de huidige gang van zaken uit te leggen. De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door het Historisch Genootschap Assendelft, het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland en de Historische Kring Heemskerk. De toegang is gratis.

Fietspuzzeltocht

Op zaterdag 2 juli staat ook de Wijkermeer fietspuzzeltocht op de agenda, met als start- en eindpunt eveneens de festivallocatie aan de Kagerweg. Er kan vanaf 10:00 uur van start worden gegaan voor de route die ongeveer vijftien kilometer lang is. De ingevulde opdrachtkaartjes moeten voor 16:30 uur weer worden ingediend bij het festivalterrein en onder alle goede inzenders worden mooie prijzen verloot. Het verdere programma van 150 jaar Wijkermeerpolder is te vinden op Facebook.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen