College wil De Groote Weiver en PWN-pand behouden

Foto: Google / Caroline Boone

Zaanstad geeft woningcorporatie ZVH geen toestemming om het PWN-gebouw in Wormerveer te slopen voor woningen. Het gebouw heeft een cultuurhistorische waarde en het is het onderkomen van De Groote Weiver. Daarom wil het college het gebouw behouden.

 

Het staat in de startnotitie over de PWN-locatie aan de Industrieweg en de Kerkstraat Noord. In 2005 heeft  ZVH de PWN-locatie gekocht om er op termijn 135 nieuwe woningen te kunnen bouwen. Maar om dat te kunnen doen zou het PWN-gebouw gesloopt moeten worden: bij behoud van het PWN-gebouw en De Groote Weiver is er te weinig ruimte voor 135 woningen.

Grasveld

Bovendien is de gemeente al een hele tijd vruchteloos op zoek naar een vervangende locatie voor De Groote Weiver, een probleem dat verdwijnt als het pand blijft staan. Voor ZVH gezocht naar een andere locatie waar rond 60 sociale huurwoningen kunnen komen en dat leverde het grasveld aan de Kerkstraat Noord op als een mogelijke oplossing (zie het kaartje). Daar wordt, na het akkoord van de gemeenteraad, een haalbaarheidsonderzoek naar gedaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen