Lokale afdeling BIJ1 actief: start met slavernijverleden

Partijleden tijdens de Algemene Ledenvergadering.
Partijleden tijdens de Algemene Ledenvergadering.
Foto: Willem Coese

Sinds afgelopen week is in de Zaanstreek een officiële afdeling van BIJ1 actief. Tijdens een algemene ledenvergadering zijn Faizal Boerleider en Daniëlle Engel (co-voorzitters), Mervyn Groot (secretaris) en Niels Wijkstra (penningmeester) unaniem gekozen als het eerste bestuur.

Samen met het kernteam van actieve leden gaan zij de komende tijd ‘Zaanstreek BIJ1 op de kaart zetten’. ‘Hoofddoel is om problemen op de gebieden discriminatie, wonen, armoede, onderwijs, klimaat en gezondheidszorg in kaart te brengen en te strijden voor gelijkwaardigheid en gelijke kansen. Dit als voorbereiding op de raadsverkiezingen van 2026,’ schrijft de partij in een persbericht.

Slavernijverleden

Volgende week spreekt het bestuur voor het eerst in tijdens een vergadering van de gemeenteraad, over het gemeentelijk onderzoek naar het slavernijverleden van de Zaanstreek. Dat wordt door het college niet voortgezet en daar wil BIJ1 opheldering over. ‘BIJ1 zet namelijk grote vraagtekens bij die beslissing en zal de komende tijd meer van dit soort belangrijke onderwerpen aankaarten.’ Ook zal de kersverse afdeling van de partij meedoen aan de Zaanse Regenboogparade op zaterdag 11 juni en aanwezig zijn bij de Keti Koti herdenking, op 30 juni in Zaandam.

Reacties

Cookieinstellingen