Oostzaan heeft vergunning Lente Kabinet gepubliceerd

De bruine kiekendief.
De bruine kiekendief.
Foto: Светлана

Oostzaan heeft de omstreden evenementenvergunning gepubliceerd voor het Lente Kabinet Festival, op 4 en 5 juni van 12:00 tot 24:00 uur op het dagkampeerterrein Spitsbergen in natuur- en recreatiegebied Het Twiske. De publicatie betekent dat belanghebbenden nu zes weken hebben om een bezwaarschrift in te dienen bij de burgemeester.

Zo’n protest heeft geen schorsende werking, maar wel kan de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland in Haarlem worden gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen ‘indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist’. Voorwaarde daarvoor is wel dat er ook bezwaar is aangetekend.

Voor het Lente Kabinet kamen losbarsten is er sowieso nog een kort geding in Haatlem, aangespannen door de actiegroep Hart voor het Twiske. Dat dient de dag voor de opening, op 3 juni. Gedeputeerde Staten hebben voor het Lente Kabinet een vergunning verleend voor vijf jaar, hoewel wordt erkend dat dat schadelijk kan zijn voor broedende vogels in het algemeen en de roerdomp en bruine kiekendief in het bijzonder. Daar is de provinciale Partij voor de Dieren tegen in het geweer gekomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen