Kapiteinskoor verkast naar Tolhuys aan de Zaan

Foto: Het Kapiteinskoor

Het Kapiteinskoor heeft na 26 jaar de Kapiteinshut (de laatste drie jaar Captain O’Malleys geheten) verlaten en in het Tolhuys aan de Zaan een nieuwe thuishaven gevonden. Captain O’Malleys heeft de coronasluitingen niet overleefd.

‘Voor het Kapiteinskoor viel dat zwaar want heel de Kapiteinshut ademde de geschiedenis van het koor,’ laat het gezelschap weten. De foto’s, affiches, oorkondes en muziek die getuigen van meer dan een kwart eeuw muziek maken sierden het café in de Klauwershoek dat de deuren gesloten heeft. In het Kapiteinskoor, dat nog steeds 50 leden telt, zit echter nog volop leven.

Primeur 25 mei

De zangers zijn blij met het Tolhuys aan de Zaan op de Papenpadsluis, van de familie Van Zaane: ‘Heel veel Zaanser kan het niet.’ De eerste repetitieavond in het Tolhuys, met muzikale begeleiding van Daan de Groot en Rinke van Santen is op 25 mei om 20:00 uur. Uiteraard is het een open repetitie, zoals het Kapiteinskoor dat al 26 jaar doet, dus bezoekers zijn van harte welkom. Er is ook ruimte voor potentiële nieuwe leden om eens wat liederen mee te zingene.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen