Wie gaat lessen Marijke Habernickel bij Saense School overnemen?

Leden van het Saens Kunst Collectief.
Leden van het Saens Kunst Collectief.
Foto: De Saense School

Kunstenares Marijke Habernickel stopte noodgedwongen met de door haar opgezette De Saense School door twee plotselinge aanzeggingen om te verhuizen, eerst van Cultureek Centrum de Bullekerk en vervolgens ook van het nieuwe onderkomen in Studio 11 in de Parkstraat in Zaandam. Een andere ruimte was niet zo snel te vinden.

Mede hierdoor en ook om gezondheidsredenen besloot Habernickel daarna om te stoppen met het lesgeven, maar een aantal leerlingen uit de kweekschool van De Saense School voor de Beeldende Kunst aangevuld met verse aanwas hebben nu het Saens Kunst Collectief opgezet om zich gezamenlijk te presenteren met exposities en workshops en de deelname aan onder andere kunstmarkten. Er wordt nog iemand gezocht die het geven van de leergangen van Habernickel wil overnemen, ‘omdat het jammer zou zijn als dit deel van De Saense School verdwijnt’.

Expositie Bullekerk

De eerste tentoonstelling van het collectief is al echter de rug en was in Zorgcentrum Novawhere in Purmerend; de tweede is momenteel in de Bullekerk en blijft daar nog tot 30 mei te zien. De openingstijden zijn op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 15:00 tot 19:00 uur. Dan is ook het Bulleterras open voor een hapje en een drankje.

Workshop schilderen

De eerste workshop Intuitief en Creatief, Schilderen vanuit jezelf wordt op 2 juni gehouden het gebouw van FluXus aan de Westzijde 168 in Zaandam en wordt gegeven door Fiona Hoogmoed en Marijke Habernickel. De kosten bedragen 30 euro per persoon. Materialen en iets lekkers zijn in de prijs inbegrepen. Opgeven kan via [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen