Twee schaak-/damtafels voor Agathepark Krommenie

Foto: Stichting Vrienden van het Agathepark

Urban Chess opent woensdag de 100ste locatie in ons land en wel in het Agathepark in Krommenie. De Zaanse interesse in openbare schaak-/damtafels was al in 2018 aangekondigd door initiatiefnemer Jésus Medina Molina, maar wordt nu geconcretiseerd.

Diens missie is om ze overal door Nederland en daarbuiten in de buitenlucht geplaatst te krijgen en het liefst in een chess court met vier bij elkaar. In Krommenie komen er twee. Medina Molina ziet ze onder andere als een middel om eenzame ouderen uit hun isolement te halen en schaken (of dammen) is volgens hem daarnaast goed voor de ontwikkeling van kinderen: ze leren ervan eerst te denken en daarna pas te doen en oplossingen te vinden voor steeds andere problemen. Hij leerde zichzelf het spel aan en is sindsdien een gepassioneerde amateurschaker.

Mensen die in het Agathepark willen spelen moet alleen zelf de schaakstukken of damstenen meenemen voor henzelf en voor een medespeler. Eén van de beide tafels is ook door mensen in een rolstoel te gebruiken.

https://twitter.com/jmedinamolina/status/1525132396072513537

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen