Novavax vaccin nu te halen op alle pop-up prikplekken

Foto: Flickr / Marco Verch Professional Photographer

Mensen kunnen sinds gisteren zonder afspraak terecht op de pop-up locaties van de GGD Zaanstreek – Waterland voor het Novavax vaccin. Daarvoor moesten ze eerder naar de priklocatie in Purmerend.

De pop-up vaccinatiepunten zijn op maandag in buurtcentrum De Vuister aan de Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan, op dinsdag in wijkcentrum Dirk Prins aan de A.G. Verbeekstraat 35, op woensdag in buurtcentrum De Zeskanter aan de Nieuwendamstraat 2C en op donderdag in de Sultan Ahmet moskee aan Poelenburg 156 in Zaandam (niet rolstoeltoegankelijk) en op vrijdag in buurthuis De Pelikaan aan de Kervelstraat 185-A in Krommenie. Alle locaties zijn open van 11:00 tot 17:45 uur, ook in Wormer (op donderdag staat de prikbus op de parkeerplaats bij KV Groen Geel aan de De Drie Morgen) en in Oostzaan ( op woensdag op het plein tussen de kerk en het gemeentehuis aan de Kerkbuurt 4).

Eiwitvaccin

Het vaccin van Novavax is een eiwitvaccin. Het preventieve middeel tegen corona is eind december goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap en sinds kort beschikbaar in Nederland. De werkzaamheid is vergelijkbaar met de vector- en mRNA-vaccins waarmee de GGD’en al eerder hebben geprikt, bijvoorbeeld BioNTech/Pfizer, Moderna en Janssen. Novavax wordt op dit moment alleen nog als eerste en tweede prik gezet.

Reacties

Cookieinstellingen