Peter Tange en Barbara Visser in RvT Zaans Museum

Foto: Google Street View

Oud-burgemeester van Wormerland Peter Tange en voormalig minister Barbara Visser zijn toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Zaans Museum. Voorzitter Piet Middelhoven is verheugd hen aan boord te hebben: als voormalige politici met een groot netwerk kunnen ze een belangrijke toevoeging zijn.

Het museum staat aan de vooravond van een ‘hoognodige vernieuwing’ van de hoofdvestiging op de Zaanse Schans na een lastige coronatijd. Met hun nationale en Zaanse politieke en bestuurlijke ervaring zullen ze volgens directeur Marieke Verweij een waardevolle bijdrage leveren aan de toekomst van het museum en het verbinden van mensen, cultuur en erfgoed. ‘Ik kijk uit naar de samenwerking.’

Barbara Visser

Visser (1977, VVD) was bestuurder en politicus voor de VVD. Van 2006 tot 2012 was zij actief in de lokale politiek, eerst als raadslid en later als wethouder van onder andere economie en toerisme. Na een periode in de Tweede Kamer was ze van 2017 tot 2022 eerst staatssecretaris van Defensie en daarna minister van Infrastructuur en Waterstaat.  ‘Het Zaans Museum is voor mij dé plek waar je kennismaakt met de geschiedenis en cultuur van de Zaanstreek. Vanuit de Raad van Toezicht lever ik graag mijn bijdrage aan het toekomstbestendig maken van het Zaans Museum,’ zegt zij over haar benoeming.

Peter Tange

Tange (1952) is geboren en getogen in de Zaanstreek en was van 2000 tot 2020 burgemeester van Wormerland; daarvoor was hij raadslid voor de PSP en GroenLinks in Zaanstad. Zijn voorliefde voor de Zaanse geschiedenis en cultuur is groot: hij is momenteel ook voorzitter van de Vereniging Zaans Erfgoed de Noord-Hollandse Molenfederatie. Tange: ‘Het Zaans Museum is dé vindplaats van Zaanse verhalen en vertelt met de collectie het verhaal van de rijke Zaanse geschiedenis. Ik ben blij dat ik als lid van de Raad van Toezicht hieraan een bijdrage kan leveren.’

De overige leden van de Raad van Toezicht zijn op dit moment Piet Middelhoven (voorzitter van de raad en ondernemer), Ruud Vreeman (bestuurder en oud-burgemeester van Zaanstad), Jaap Zwitser (fiscalist) en Roel Woudt (eigenaar van Uitgeverij Noord-Holland, de voormalige uitgeverij Mercurius).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen