Alleen interesse Staatsbosbeheer in Recreatieschap NH

Foto: Google Street View

De provincie Noord-Holland wil haar aandelen in Recreatieschap Noord-Holland verkopen en heeft via advertenties gepeild welke partijen er belangstelling voor hebben. Dat bleek alleen Staatsbosbeheer te zijn. Gedeputeerde Staten gaan nu samen met de betrokken partijen de voorwaarden voor de verkoop verder invullen.

Noord-Holland is mede-opdrachtgever voor het beheer en de ontwikkeling van de recreatieschappen, waaronder Alkmaarder- en Uitgeestermeer en Twiske – Waterland. Deze organisaties zorgen ervoor dat bezoekers van de recreatiegebieden zowel de mogelijkheid hebben om te genieten van de rust of van vertier. Centraal daarbij staat een goede balans tussen natuur en recreatie, die de totale kwaliteit van de omgeving ten goede komt. Dat daarbij botsingen ontstaan is vooral duidelijk in Het Twiske, waar muziekfestivals en het mogelijk maken van overnachtingen een heet hangijzer en een splijtzam is.

Dubbele pet

Het beheer van de recreatieschappen is uitbesteed aan Recreatie Noord-Holland, met de provincie als enige aandeelhouder. Als mede-opdrachtgever heeft de provincie dus een dubbele pet op. Daar is na de verkoop van de aandelen geen sprake meer van. Noord-Holland wil goede procesafspraken maken met de Ondernemingsraad, het bestuur en de Raad van Commissarissen van Recreatie Noord-Holland en laat weten het belangrijk te vinden dat de werkgelegenheid bij de verkoop in stand blijft. Als Staatsbosbeheer aan de voorwaarden van Noord-Holland kan voldoen en uiteindelijk een bod uitbrengt, kunnen Provinciale Staten daar nog op reageren. Naar verwachting wordt er begin 2023 meer over duidelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen