Glijbaan van De Watering wordt weer opgebouwd in Waarland

De ontmanteling van de glijbaan kan beginnen.
De ontmanteling van de glijbaan kan beginnen.
Foto: Facebook / Zwembad Waarland

De glijbaan uit het gesloten zwembad De Watering in Wormerveer gaat naar het zwembad in Waarland (foto hieronder), een dorp in het oosten van de gemeente Schagen dat volgens Wikipedia in 2006 ongeveer 2400 inwoners telde.

Gisteren werd de glijbaan in Wormerveer door het bestuur en vrijwilligers van Zwembad Waarland uit elkaar gehaald en naar een opslag gebracht. ‘We hebben hem tijdelijk opgeslagen. Misschien kunnen we de glijbaan nog plaatsen voor het nieuwe zwemseizoen,’ schrijft het zwembadbestuur op Facebook.

Zwembad Waarland werd in 1947 door een legertje vrijwilligers uitgegraven uit een stuk moeras. De beschoeiing werd gemaakt van oude rioolbuizen uit de duinen van Schoorl, die in de oorlog dienst deden als tankval. Vervolgens werd met een karavaan van trekkertjes zand opgehaald uit Schoorl. De bodem werd volgestort met zand en er werd een strandje gemaakt.

Nog steeds beschikt het zwembad over een 50 meter natuurbad, met twee duikplanken. Er is al een suisbuis van 50 meter die in het natuurbad eindigt en er ligt een grote opblaasspin in het water. Daarnaast is er een 25 meter verwarmd chloorbad. Waar de Wormerveerse glijbaan moet komen is ng niet duidelijk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen