‘Ook huiseigenaren met hennepplantage hun woning uitzetten’

Foto: Still uit de video van NH Nieuws

Zaanstad gaat keihard optreden tegen illegale hennepplantages, zo zei burgemeester Jan Hamming tegen NH Nieuws. Hij wil de opiumwetgeving aanpassen zodat niet alleen huurders, maar ook eigenaren uit hun huis kunnen worden gezet als ze daar wiet telen.

Uit cijfers van de politie in handen van NH Nieuws zou blijken dat Zaanstad na Amsterdam op de tweede plaats staat als het gaat om drugshandel in de provincie. Hamming spreekt van ‘medogenloze criminaliteit’ als het gaat om de hennepteelt, ‘die keihard moet worden aangepakt’. Hij wil dat de gemeenteraad in februari de regels in Zaanstad aanpast.

Eigen schuld, dikke bult

Dit moet er voor zorgen dat ook mensen die in hun koopwoning een kwekerij hebben uit hun huis kunnen worden gezet. Dat is dan hun eigen schuld en verantwoordelijkheid, aldus de burgemeester.

Het verbouwen van softdrugs is een lucratieve business: de opbrengst is 80 tot 85 euro per plant per oogst en er kan meerdere keren per jaar gecasht worden. Een gemiddelde plantage van 300 planten levert al snel 25.000 euro per oogst op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen