Controleurs hondenbelasting weer op pad

Foto: Flickr / Bernard Spragg

De controleurs van de hondenbelasting zijn weer op pad. In Zaanstad moet belasting voor hond(en) worden betaald. Het aantal honden bepaalt het tarief. Voor één hond is dat dit jaar 75,75 euro en voor elke volgende hond komt daar 124,06 euro bij. Voor hulphonden geldt de heffing niet.

Hondenbezitters zijn verplicht om bij de gemeente aangifte te doen, ook als ze er in de loop van het jaar één of meerdere honden bij hebben gekregen. Dat kan digitaal. De hondenbelasting wordt per jaar opgelegd, maar per maand berekend. Elk jaar gaan de controleurs op pad. Over honden die niet aangegeven blijken te zijn, kan de gemeente met terugwerkende kracht alsnog een aanslag opleggen. Met de opbrengsten van de belasting wordt onder andere gezorgd voor voorzieningen voor honden, aldus de gemeente.

Afmelden en kwijtschelding

Wie niet langer een hond heeft of verhuist naar elders moet zelf de hond(en) afmelden. Dan moet een bewijs worden meegestuurd waaruit blijkt dat de hond overleden is of dat men geen eigenaar meer is van het dier. U betaalt dan hondenbelasting tot en met de maand waarop de hond er nog was. Afmelden kan ook online. Kwijtschelding kan alleen aangevraagd worden voor hondenbelasting voor de eerste hond. U kunt kwijtschelding aanvragen via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen